USC vetää pois, lyö Drake NCAA -turnauksen ensimmäisellä kierroksella

Sininen puolustus oli kestänyt

USC

toistaiseksi, takaisin NCAA-turnaukseen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen, valmisteltuna mahdolliselle kauden jälkeiselle ajolle ohjelman keskeisessä vaiheessa

muuten jalankulkija

historia

, mutta juuri kun matka alkoi lauantaina,

Joseph Yesufu

uhkasi kaataa kaiken itsekseen.

Pistevartija oli aloittanut kauden Draken penkillä, mutta turnauksen ensimmäisellä kierroksella hänestä oli tullut USC:n pelisuunnitelman keskipiste, joka yksin piti Bulldogin lyöntietäisyydellä. Hän iski yhden kolmen pisteen laukauksen. Sitten toinen. Sitten toinen. Hän ajoi rankaisematta troijalaisten puolustuksen hampaiden läpi ja teki kiistanalaisia ​​hyppyjä tehden 11 Draken ensimmäisestä 13 pisteestä ja 18 kaikkiaan ensimmäisellä puoliajalla, pitäen USC:n rehellisenä tavalla, johon harvat pelaajat ovat kyenneet tällä kaudella.

Mutta se tapahtui ennen kuin USC:llä oli mahdollisuus ryhmitellä uudelleen, ennen kuin se pystyi keskittämään puolustustaan ​​ja kouluttamaan ponnistelujaan nousevaan vartijaan. Kun troijalaiset vihdoin päättivät ryhdistäytyä, Yesufu ja 11. siemen Drake erosivat äkillisesti. Sieltä kuudennen siemenen USC rullasi a

72-56 voitto

West Region -pelissä Bankers Life Fieldhousessa Indianapolisissa. Se oli USC:n ensimmäinen voitto turnauksessa sitten vuoden 2017.

USC Sports

Plaschke: Tehokas USC on aloittanut maagisen NCAA-turnauksen

USC-koripallon on vihdoin aika muuttaa runkosarjan mahtavuus NCAA-turnaustanssiksi, jota Los Angeles ei koskaan unohda.

Mainos

"Tavoitteemme oli viedä heidän paras pelaajansa pois pelistä toisella puoliajalla ja tehdä kaikesta vaikeaa", USC:n valmentaja

Andy Enfield

sanoi.

Tehtävä suoritettu. Kun Yesufu oli parvi kehällä, Drake teki vain kaksi ensimmäisestä 23 laukauksestaan ​​toisella puoliajalla. Bulldogs teki 19 pistettä ja laukoi 19 % viimeisen 20 minuutin aikana.

Se oli sellainen puolustusponnistelu, jota USC (23-7) epäilemättä tarvitsee uudelleen maanantaina, kun troijalaiset kohtaavat

Kolmanneksi sijoittuva Kansas

mahdollisuudesta päästä Sweet 16:een ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007.

Kokoero ei ole läheskään yhtä merkittävä kuin lauantaina, sillä USC parveili Drakea vastaan ​​toisella puoliajalla lähettäen useita puolustajia Yesufun perään kehälle ja käyttämällä vyöhykettä maalin tukkimiseen.

Drake voitti edelleen USC 39-35, mikä yleensä merkitsisi huonoja tuloksia troijalaisille. Mutta heidän puolustuksensa oli yksinkertaisesti liikaa Draken (26-5) käsittäväksi. Jopa Yesufu myönsi, että hänen bensa loppui troijalaisten hiottua.

×

Kohokohtia USC:n voitosta Draken NCAA-turnauksen ensimmäisellä kierroksella lauantaina.

"Se alue todella vaivasi meitä", Draken valmentaja Darian Devries sanoi. ”Sitä pituutta oli meille vaikea saada sisätiloihin ja viimeistelyyn. Yritimme saada sen sisälle minne tahansa reunan ympärille, josta saimme pisteitä tai helppoja koreja."

Mutta mikään ei tullut helpoksi toisella puoliajalla, kun USC muistutti, kuinka hallitseva se voi olla puolustuspäässä, kun potentiaalinen 7-jalkainen supertähti hallitsee maalia.

Mainos

Urheilu

UC Santa Barbara putoaa Creightonille NCAA-turnauksen sydämenmurtajassa

UC Santa Barbara jää tuskin paitsi voittamasta ensimmäistä NCAA-turnausotteluaan sitten vuoden 1990, kun myöhäinen laukaus epäonnistui 63-62-tappiossa Creightonille.

Valokeila ei todellakaan ollut liian kirkas

Evan Mobley

NCAA-turnauksen debyyttinsä aikana fuksi johti USC:tä 17 pisteellä, keräsi 11 levypalloa ja lisäsi kolme blokkia. Pelkästään hänen läsnäolonsa riitti estämään Draken ajamasta maaliin toisella puoliajalla, sillä hän seisoi korkealla troijalaisten vyöhykkeen keskellä.

Hän kohtaa maanantaina yhden tähtikautensa vaikeimmista otteluista. Kansasin keskuspelaaja David McCormack palasi lauantaina oltuaan poissa kaksi edellistä viikkoa positiivisen COVID-19-testin jälkeen ja vauhditti Jayhawksin tiukkaa voittoa 14. sijalla olevasta Itä-Washingtonista.

USC ei voi luottaa yksin Mobleyyn, jos se toivoo pääsevänsä Sweet 16:een. Lauantaina hänen veljensä

Jesaiah

tarjosi auttavan kätensä yhdessä kauden tehokkaimmista suorituksistaan, kun hän sijoittui 15 pisteellä kuusi seitsemän vastaan ​​-laukaisussa.

Mainos

Kun troijalaiset vetäytyivät viimeisen 12 minuutin aikana, Enfield sanoi, että Isaiah Mobley oli "sensaatiomainen".

USC:n Isaiah Mobley (3), joka teki 15 pistettä, kiittää faneja troijalaisten voitettua Draken. Veli Evan on vasemmalla.

(Paul Sancya / Associated Press)

"Se muuttaa pelin", Evan Mobley sanoi veljensä esiintymisestä lauantaina. "Kun muut ihmiset, muut pelaajat ovat uhka joukkueellemme, heidän on lukittava heihin enemmän, mikä jättää muut pelaajat avoimeksi, kuten minä tai kuka tahansa muu. Joten kun muilla pelaajilla menee hyvin, se aina vain avaa lattiaa."

Ovi oli edelleen auki Drakelle, sillä Yesufu osui kolmioon, kun jäljellä oli vajaat seitsemän minuuttia, jolloin hän sai 26 pistettä. Hänen laukauksensa katkaisi USC:n johdon lukemiin 57-50 ja pakotti Enfieldin vaatimaan aikalisän.

Mainos

USC Sports

Tarina kahdesta USC-eläkeläisestä: Tahj Eaddy elää maaliskuun unelmaa, kun Jonah Mathews etsii sulkemista

USC-vartija Tahj Eaddy saa mahdollisuuden päättää yliopistouransa NCAA-turnauksessa. Jonah Mathews toivoo, että hänellä olisi ollut mahdollisuus vuonna 2020.

Mutta USC ryhmittyi uudelleen.

Drew Peterson

lyö kolmosella ja

Tahj Eddy

lisäsi toisen. Troijalaisten puolustus tiukensi otettaan eikä koskaan päästänyt irti.

"He antoivat meille kaiken, mitä pystyimme käsittelemään [tänään]", Enfield sanoi. – Luulin, että kaverimme osoittivat paljon puolustusta, varsinkin toisella puoliajalla, saadakseen tämän voiton. Olemme iloisia voidessamme jatkaa seuraavalle kierrokselle."