Leigh hävisi Hull KR:lle myöhäisen Ryan Hallin yrityksen jälkeen

LEIGH-toiveet ensimmäisestä Superliigan voitosta kärsivät Ryan Hallin myöhäisen yrityksen, joka putosi Hull KR:lle 34-28 dramaattisessa vuoristoradassa.

Rovers pelasi toisella puoliajalla lähes 20 minuuttia vain 12 miehen voimin ja putosi hetkeksi 11:een hyökkääjien Albert Veten ja George Lawlerin keltaisten korttien jälkeen.

45 minuutin jälkeen voitolla 24–10 Leigh, joka on nyt voittamaton 15 ottelussa, teki jännittävän paluun johtoon 28–24.

Mutta Shaun Kenny-Dowallin toinen yritys jännittävään spektaakkeliin ja Hallin viimeisin touchdown kasvattaa johtoaan, kun kilpailun paras maalintekijä varmisti, että Rovers meni kilpailijansa Hull FC:n yläpuolelle voittoprosentin taulukossa viidenneksi.

Jo silloin Leighin kippari Liam Hoodin mahdollinen tasoitusyritys evättiin paitsiossa.

Kurt Haggertyn kotijoukkue ei taatusti pääse tämän lähemmäs ankan murtamista. He tekivät avausjakson ensimmäisen ja viimeisen yrityksen, mutta neljä vastausta antoi Roversille 18-10 välijohdon.

Etu olisi voinut olla suurempi, mutta entinen sadanpäämies Ben Crooks epäonnistui kolmessa konversiossa.

Leigh kohautti olkapäitään tappiota loukkaantuneen hyökkääjän Nathan Masonin lämmittelyssä saadakseen turboahdetun alun.

Entinen Salfordin suosikki Junior Sa'u viimeisteli virtaavan liikkeen vain 58 sekunnin kuluttua, ja Joe Mellor toivoi hetken aikaa kaksinkertaistaneensa Leighin edun kahdeksan minuuttia myöhemmin.

Tuomari Chris Kendall antoi merkin kentällä, kun Mellor kiipesi debyytti Jack Loganin hakkerointiin hänen joukkuetoverinsa ensimmäisestä potkusta.

Videotuomari Liam Moore kuitenkin katsoi, että Widnesin entinen pelintekijä ei onnistunut maadoittamaan palloa.

Mutta Leigh ei kestänyt vauhtiaan, vaan palasi tyyppiin tällä kaudella tullessaan liian helpoksi maalintekoon.

Ja nuoret puolipuoliset Rowan Milnes ja Mikey Lewis olivat Roversin elpymisen ytimessä, joka toi 14 pistettä seitsemässä minuutissa.

Kane Linnett ja Greg Minikin hyötyivät Milnesin väliintulosta, Brad Takairangin pojan toisesta vinopotkusta, jonka hänen laitahyökkäänsä juoksi lyhyen sivun ympäri ja kosketti alas.

Sitten oli Lewisin vuoro ja antoi syöttösyöttöä Kenny-Dowallin 23. minuutin yritykseen, ennen kuin hän näytti ja meni 34. minuutilla 18-4-lukemiin.

Craig Mullenin yritys, jonka hän myös muunsi, veti Leighin takaisin kilpailuun ennen väliä.

Mutta Veten lihava proomu, jonka Crooks teki maalin, palautti Roversin 14 pisteen tyynyn.

Tämä lyijy haihtui kuitenkin nopeasti, kun tongalainen jättiläinen Vete joutui syntiin Matty Geen olkapääsyistä.

Korbin Simsin voimakas syöksy Melloriin oli onnekas, kun hän ei saanut samaa rangaistusta, mutta Lawlerille ei ollut lykkäystä, kun hän meni lainaan Josh Eavesille.

Leigh kertoi kahden miehen edun, kun Sa'u ryntäsi toiselle yritykselle. Ja vaikka Vete palasi, Lewis pakotettiin poistumaan päävamman vuoksi.

Kun Rovers oli edelleen pudonnut 12:een, Sidlowin toinen yritys nosti Leighin takaisin johtoon 28-24.

Kiwi-ässä Kenny-Dowall tasoitti pisteet omalla toisella yrityksellään 67 minuuttia ennen kuin Hall sinetöi upean voiton myöhään.